Dit heb geej nuuedig:
- 1 pónd klalfslaever
- 2 hötjes louk
- 1 óns mager geruik spek
- 1 teblet Runderbouillon
- 1 Lereerblaedje
- 1 stök Bótter
- Zalt en Paeper
- Mezzena
(Veur 4 persoeëne)
Zoeë mak geej ’t klaor:
De teblet runderbouillon oplosse in einen halve liter kaokend water.
De laever in kleine stökskes snieje.
’t Spek en ’t louk ouk klein snieje.
Zet de pan op ’t veur.
Ièrs ’t spek aanbraoje in de pan met bótter.
Dan de laever toeveuge en ouk aanbraoje.
Daonao ’t louk glazig braoje.
Dan de bouillon d’rbeej doon, de laever mót net ónder staon.
Alles nog ein klein äörke laote pruttele en daonao binde (as nuuedig) met mezzena en op smaak bringe met zalt en paeper.