Website van Veldeke Krink Venlo in ’n niej jeske

Tiedes de jaorvergadering van de jubilerende dialekvereiniging op 2 mei is de verniejde website geprissenteerd die daezelfden daag de lóch in geit. De link nao de website verandert in veldekevenlo.nl terwiel degene die nog op de alde site inlogge waere doorgesteurt nao de verniejde site. Mit de aanpassing van de naam wuurt ’t mekkeliker um die site te vinde.

De verniejing is nuuedig umdet d’r mier as in ’t verleje gebroek gemak wuurt van ’t bekieke van websites op telefoon en tablet. Ouk zien in de loup van de jaore de technische meugelikhede verbaeterd.

Vanaaf noow kin en meug ederein zich aanmelde veur de nietsbreef. Mit inachneming van de geldende privacyregels waere de persoeënsgegaeves geautomatiseerd verwerk in de administratie.

Mit dees verniejde website haope we minse nog mier as noow te interessere veur ’t gebroek en instandhalde van ’t dialek in waord en geschrif. Daomei wuurt rech gedaon aan ’t doel van de vereiniging: laeventig halde van de volkscultuur en alle plaatselike dialekte.